De Graskaas van 2019 is er weer!!!

De Graskaas van 2019 is er weer!!!

De lekkerste kaas van het voorjaar: GRASKAAS. Ook wel de kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die voor het eerst in het jaar weer vers gras eten. Deze hele jonge kaas is extra mild, romig van smaak en bomvol vitaminen en enzymen. Reden dus om deze kaas online te bestellen in onze shop en te genieten van deze gezonde Hollandse kaas. Heerlijk voor op brood of uit het vuistje.

Onze Graskaas wordt gemaakt in een kaasmakerij in Steenderen, welke al sinds 1898 actief is. Er kan dus wel gezegd worden dat er al enige ervaring is met het maken van kaas. In 2004 en 2012 werd hier de Cheese Contest award gewonnen; een award voor de beste kaas ter wereld.

Er worden bijzondere stappen gezet in het maakproces om deze lekkere Graskaas te kunnen maken. Zo valt de melk naar beneden door middel van de ‘vrije val’. Hierdoor beschadigen de melkbestanddelen zo min mogelijk wat bijdraagt aan de kwaliteit van de kaas. Door kort te pasteuriseren blijven zoveel mogelijk wei en eiwitten intact. Ook draagt de relatief kortere pekeltijd eraan bij dat het zoutgehalte lager is dan standaard Goudse kaas.

 

 

Voorjaarssalade

Ingrediënten voor 4 personen:
– 200 gram Graskaas 2019 
– 2 kipfilets
– 100 gram gemengde noten
– 200 gram verse babyspinazie
– 1 avocado
– 1 grapefruit
– Eetbare bloemen (indien mogelijk)
– Ingrediënten dressing:
– 3 el olijfolie
– 2 el azijn
– 2 tl honing
– peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de kaas in reepjes. Meng de ingrediënten voor de dressing en smeer de kipfilet ermee in. Hou wat dressing achter voor de salade. Grill de kipfilets in de koekenpan en snijd vervolgens in reepjes. Snijd de grapfruit in partjes. Doe de babyspinazie in een kom en meng met de kaas, kipfilet, noten, grapefruit en avocado. Besprenkel de salade met de dressing en bloemen.

Geef een antwoord