Stevige Friese uiensoep!

Stevige Friese uiensoep

Echte Friese Nagelkaas vind je bijna nergens meer. Deze extra belegen variant is lekker pittig, maar nog steeds goed te snijden met de kaasschaaf. De Friese extra belegen nagelkaas is iets minder vet en dat geeft hem een stevige structuur. De smaak is lekker hartig door de combinatie van komijn, kruidnagel en uiteraard de extra belegen kaas.

Bereidingswijze

Voordat u gaat beginnen, verwarm de oven voor op 225°C.

Snij de uien in ringen. Verhit de boter in de soeppan en bak de uien totdat ze donkerbruin zijn. Schenk de wijn bij de uien en laat dit geheel 5 minuten inkoken. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe en verwarm de soep nog eens 15 minuten. Snij ondertussen de kruidnagel Friese droge worst in kleine plakjes.

Snij het stokbrood in schuine stukken. Leg de stukken stokbrood op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Strooi de geraspte nagelkaas over de stukken stokbrood. Zet het geheel voor 5 minuten in de over. Snijd in de tussentijd de peterselie.

Voeg in de laatste minuut de plakjes kruidnagel droge worst aan de soep toe. Schep de soep in de soepkommen, leg de plakken stokbrood met nagelkaas bovenop de uiensoep en bestrooi deze met peterselie.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 250 gram geraspte Belegen Nagelkaas
– 700 gram uien
– 1,5 liter water
– 25 gram roomboter
– 1 kruidnagel Friese droge worst
– 250 ml droge witte wijn
– 2 tuinkruidenbouillontabletten
– 1 vers ambachtelijk stokbrood
– Handje verse peterselie

Benodigdheden: Soeppan, snijplank, bakpapier.

Geef een antwoord