Traybake met wintergroente en brokkelkaas!

Traybake met wintergroente en brokkelkaas!

Het is winters, super gezond dankzij alle groenten en helemaal hip, namelijk een “traybake”. Het zegt u misschien helemaal niets, maar simpelweg zijn het gewoon lekkere groenten op een bakplaat met kruiden en iets hartigs zoals vlees en kaas. Natuurlijk kan het ook helemaal veganistisch.

Dit soort gerechten zijn zo enorm snel te maken en kunnen ook prima een dag van tevoren klaargemaakt worden. Handig wanneer u geen tijd heeft om te koken en toch iets lekkers en gezonds op tafel wilt zetten. Wij hebben ook onze eigen variant hierop bedacht, uiteraard met kaas, maar ook met pruimen. Dat geeft namelijk een mooi contrast tegenover de ziltigheid van de oude kaas die we hiervoor gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gram Westlander oude kaas
– 500 gram knolselderij
– 300 gram pastinaak
– 2 rode uien
– 1 el verse tijmblaadjes
– 500 gram zoete aardappelen
– 200 gram pruimen
– 4 eetlepels olijfolie
– peper & zout

Benodigdheden: bakplaat of braadslee

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 225°c. Schil de knolselderij, de pastinaak, en de zoete aardappel en snij deze in grove stukken (ca. 2 a 3 cm). Ontdoe de ui van zijn schil en snij deze in kleine partjes. Doe alle ingrediënten (op de kaas na) vervolgens in een kom en bestrooi deze met de olijfolie, de tijm, vers gemalen peper en een beetje zout. Meng dit alles goed door elkaar.

Verdeel alles vervolgens op een bakplaat en plaats deze voor 35 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor de groente even om, zodat alles mooi gelijk bruin wordt.

Brokkel ondertussen de Westlander zeer oude kaas in stukjes van ca. 1cm en verdeel ze over de bakplaat tussen alle groente. Doe dit in de laatste 15 minuten van de baktijd. Wat wellicht handig bij een heteluchtoven is dat u deze op conventioneel zet. Bij hete luchtovens droogt de groente namelijk erg snel uit en dat is zonde van de smaak.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord